Lauwwarme salade

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Leg op iedere plak achterham 2 plakken parmaham en rol de plakken op. Snijd hiervan smalle reepjes zodat er rolletjes ham ontstaan.

Maak de sugarsnaps schoon en blancheer ze 4 minuten. Spoel ze koud na zodat ze mooi groen blijven. Snijd ze in de lengte doormidden. Haal de korsten van het witbrood en snijd blokjes van 1 cm. Bak de broodblokjes in wat olie goudbruin.

Verwarm een grillpan en gril de perenparten tot er grillstrepen opkomen en zet ze apart. Bestrijk de aspergerepen in met wat olie en gril ze ook.

Verdeel de veldsla over diepe borden en drapeer hier de sugarsnaps, de asperges, de perenparten, de hamrolletjes en de croutons over. Eindig met de gojibessen en de sinaasappelpartjes.

Maak een dressing van 6 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels champagneazijn, 2 theelepels mosterd, 2 theelepels honing en peper. Verwarm de dressing, verdeel over de salade en strooi er nog wat grof zeezout op.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

4 plakken gekookte achterham
8 plakken parmaham
250 g sugarsnaps
2 sneetjes wit brood
2 Conference-peren, geschild, in parten van 4
16 asperges, geschild en in de lengte doormidden gesneden
30 g gojibessen, geweld in water
1 sinaasappel, de partjes
1 zakje veldsla
Champagneazijn
Milde mosterd
Olijfolie
Honing
Peper en grof zeezout