Leidse ?hutspot? met pastinaak, Leidse kaas en casselerrib

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg in een ovenvaste schaal een laagje pastinaak en geraspte kaas en giet er zoveel room op dat de pastinaak net onderstaat. Herhaal dit totdat de ingredienten op zijn en eindig met de kaas.

Plaats de schaal 30 minuten in de oven totdat de bovenkant lichtbruin en krokant is.

Kook de geschrapte bospeen gaar in 10 tot 15 minuten en smoor de dikke uienringen in een koekenpan. Bak ondertussen de casselerrib om en om lichtbruin in een koekenpan.

Maak vier mooie bordjes met een schepje gratin, een paar bospeentjes, de ui en de casselerrib.

Bron: Proef 6 2013

Ingrediënten

300 g gepekelde casselerrib
500 g pastinaak, in dunne plakjes
150 g Leidse kaas, grof geraspt
3 uien, in dikke ringen
200 ml room culinair (kookroom)
1 bosje bospeen, schoongemaakt