Lentebouillon met peultjes

  • 4 personen
  • Tussendoortje
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Breng de bouillon met de citroenrasp aan de kook. Bak in de tussentijd de spekblokjes uit.

2.Klop de eieren los met wat peper en zout en 3 eetlepels melk, zodat er een dun beslag ontstaat. Bak het eimengsel in 1 eetlepel boter, ongeveer 3 minuten. Laat het dan verder stollen.

3.Rol de omelet op en snijd deze in dunne rolletjes. Snijd de peultjes in de lengte doormidden en kook ze 3 minuten met de bouillon mee.

4.Schep de bouillon in voorverwarmde borden en verdeel de eirolletjes en spekblokjes erover.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

150 g spekblokjes
1,5 liter gevogelte bouillon
Rasp van een kwart citroen
3 eieren
200 g peultjes, schoongemaakt
Melk
Boter
Peper en zout