Lichte bietensoep met uitgebakken spekjes

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de koekenpan en bak de spekplakjes op laag vuur knapperig. Haal het spek uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.Verwarm de olie in een hapjespan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de bietenblokjes en bouillon toe en breng aan de kook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat 15 minuten zachtjes doorkoken.

Stap 2
Pureer de soep met een staafmixer of keukenmachine en verwarm hem opnieuw. Roer de peterselie er op het laatste moment door en dien de soep heet op, gegarneerd met een toefje cr?me fra?che en de knapperige spekjes.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 4

Ingrediënten

100 g dungesneden
ontbijtspekplakjes
1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
300 g gekookte bietjes, geschild en in blokjes
750 cl runderbouillon, pot of tablet
zout en peper
2 el peterselie, fijngehakt
2 el cr?me fra?che

Keukengerei

Koekenpan Hapjespan Staafmixer of keukenmachine