Lichte uiensoep met peterselie en croutons

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de bouillon. Schil en snijd de uien doormidden en dan in dunne schijven. Verwarm de boter in een pan met zware bodem en bak de uiringen op zacht vuur in 4 minuten goudbruin, schep voortdurend om. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut mee, strooi dan de bloem in de pan en roer goed om. Giet langzaam en al roerende de warme bouillon in de pan, zet het vuur hoger en blijf roeren tot de soep gaat koken. Laat de soep circa 15 minuten zachtjes koken. Proef of er nog zout en peper bij moet.

Stap 2
Snijd de boterhammen in kleine blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de broodblokjes om en om goudbruin. Bestrooi de croutons met zout en peper. Giet de hete soep in borden, verdeel de croutons erover en bestrooi met peterselie.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

3/4 l warme runder- of kruidenbouillon
2 grote uien
2 el vloeibare boter
1 teentje knoflook, geperst
1 afgestreken el bloem
2 witte boterhammen, zonder korst
1 el olijfolie
zout en peper
handje peterselie, fijngehakt

Keukengerei

Kookpan Pan met zware bodem Koekenpan