Limburgs zuurvlees met frietjes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Bak de blokjes runderlappen bruin in de margarine. Voeg alle ingredi?nten toe (behalve de azijn, aardappel en mayonaise) en bak dit even stevig mee.

Blus het geheel nu af met de azijn en drie kopjes heet water. Laat het geheel inkoken tot een soort hachee. Dat duurt ongeveer 2 uur. Vul eventueel nog aan met wat extra heet water. Breng tot slot op smaak met zout en peper.

Bak de gesneden friet voor op 160 ̊C. Ongeveer 5 minuten. Laat afkoelen en frituur ze daarna krokant op 180 ̊C. Serveer met twee lepels Belgische mayonaise.

Bron: Proef...nr. 6 2010

Ingrediënten

1 kg doorregen runderlappen (in blokjes gesneden)
4 uien (in blokjes gesneden)
2 grote eetlepels (Lim- burgse) appelstroop
4 eetlepels sherryazijn
2 plakken ontbijtkoek (in blokjes)
4 laurierblaadjes
6 jeneverbessen
3 kruidnagels
3 eetlepels bloem
25 g margarine
2 kg frietaardappels (geschild en in dikke frieten gesneden)
8 eetlepels Belgische mayonaise