Linzen met kabeljauwfilet en spinazie

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de linzen af in een zeef.

Verdeel de kabeljauw in 4 mooie stukken en rol het ontbijtspek eromheen.

Snijd het buikspek in dunne reepjes en bak ze krokant.

Was de spinazie grondig in ruim water. Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken. Verhit de olie in een wok en voeg de spinazie toe. Laat deze al omscheppend slinken en laat het vocht verdampen.

Bereid de kabeljauw met spek in de oven in ongeveer 8 minuten.

Verwarm de linzen in een pan.

Hak de spinazie grof en vermeng hem met de reepjes buikspek en de warme linzen.

Leg een bergje linzen-spinaziemengsel op een bord en leg daarbovenop de kabeljauw.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

600 g linzen (uit blik)
400 g kabeljauw
100 g gerookt ontbijtspek
100 g buikspek
1 kg verse wilde spinazie
2 eetlepels olijfolie
25 g boter