Linzensoep met munt en spek

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ontbijtspek in blokjes. Verwarm de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de spekjes zachtjes uit. Voeg de ui en knoflook toe en fruit even mee.

Stap 2
Haal de zaadjes uit de peper en hak hem fijn. Schil de wortel en snijd hem in blokjes.

Stap 3
Bak de groenten, tomaten, linzen, aardappelblokjes even mee en giet de warme bouillon erop. Roer even door en laat ca. 45 minuten met deksel op de pan sudderen. Breng verder op smaak met peper en zout. Roer voor het serveren de muntblaadjes door de soep. Serveer met een schep yoghurt en brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2005, jaargang 19, nr. 1

Ingrediënten

200 g ontbijtspek aan een stuk
3 el. olijfolie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1/2 rode peper
1/2 winterwortel
2 tomaten in blokjes
100 g groene of bruine linzen
1 grote aardappel geschild en in kleine blokjes
1 l. warme vleesbouillon
peper en zout
4 takjes munt, alleen de blaadjes
1 bakje Griekse yoghurt

Keukengerei

Pan met dikke bodem