Livarkarbonade met noten- kruidenkorst

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot
175 graden. Smelt de boter in
een pan. Meng het losgeklopte
ei met het broodkruim, de
peterselie
en de noten. Schenk
er de gesmolten boter
overheen
en meng alles goed door
elkaar. Breng het op smaak
met zout en peper.

Verwarm de olijfolie in een
koekenpan
en bak hierin de
karbonades
rondom bruin.
Breng ze op smaak met zout
en peper en leg het vlees op
een met bakpapier beklede
bakplaat. Verdeel het
notenmengsel
over de
karbonades
en bak ze ongeveer
15-20 minuten in de oven.

Karamelliseer de rietsuiker in
een pan met een dikke bodem.
Blus dit af met het water en
het citroensap. Leg hierin de
wortelen en breng ze aan de
kook. Zet het vuur lager en laat
de wortelen ongeveer 10 minuten
garen. Breng het geheel op
smaak met zout en peper en
serveer
dit bij de karbonades.

Ingrediënten

4 Livarkarbonades
2 eetlepels olijfolie
Broodkruim van 3 sneetjes (volkoren- of spelt)brood
25 g roomboter
70 g ongezouten en gepelde pistache- of hazelnoten, fijngehakt
Half bosje platte peterselie, fijngehakt
2 eieren, losgeklopt
500 g bospeen, schoongemaakt en gehalveerd
75 g rietsuiker
Sap van een halve citroen
300 ml kokend water