Loempia

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Laat de zuurkool goed uitlekken.

Verwarm de tuttifrutti en het appelsap in een roestvrijstalen pan tot het geheel bijna kookt. Neem de pan van het vuur en laat het fruit 30 minuten wellen. Roer de rode peperkorrels erdoor.

Snijd de loempiavellen zodat deze 12 cm breed zijn. Leg op elk loempiavel een beetje zuurkool met daar 2 plakjes runderrookworst op met daarop weer wat zuurkool. Rol de loempia één slag en vouw de zijkanten naar binnen, bestrijk de rest van het vel met een beetje water en rol de loempia verder op. Maak op dezelfde manier nog 7 loempia’s.

Bak de loempia’s in de hete frituurolie (180 °C) aan beide kanten goudbruin. Schep ze met een schuimspaan uit de olie en houd ze warm in de voorverwarmde oven op 80 graden.

Halveer de loempia’s, strooi de hazelnoten en peterselie erover en doe er een schep tuttifrutti bij.

Bron: Proef 2018

Ingrediënten

1 runderrookworst, gaar
250 g zuurkool
6 loempiavellen
150 g tuttifrutti
200 g appelsap
30 g rode peperkorrels
50 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
40 g peterselie, fijngesneden
Peper
Frituurolie