Lolly?s van ham en roomkaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hapjes
  • 0-20 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Maal de ham samen met de roomkaas fijn in de keukenmachine en breng de roomham op smaak met peper. Schep de roomham over in een kommetje en laat een half uur opstijven in de koelkast.

Stap 2
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze licht verkleuren. Hak ze in de keukenmachine grof.

Stap 3
Vorm met koele handen 12 balletjes van de hamroom en prik ze aan een stokje of druk ze op de lepeltjes. Rol de lolly?s door de gehakte hazel??noten en leg ze op een schaal. Laat ze voor serveren zo lang mogelijk in de koelkast opstijven.

Bron: Koken met de Keurslager nr 10-2006

Ingrediënten

100 g gekookte ham
100 g roomkaas, bijvoorbeeld mon chou
peper uit de molen
50 g geroosterde hazelnoten, fijngehakt
circa 12 houten (ijs)stokjes of
dessertlepels

Keukengerei

keukenmachine koekenpan