Maaltijdsalade met kalfsrollade kropsla, krielaardappels en groene asperges

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Breng een pan met water en zout aan de kook. Snijd de uiteinden van de asperges 2 cm af en kook de asperges in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en spoel ze met koud water na. Zet weg tot later gebruik. Pluk de sla en leg die in ijskoud water. Spoel de voorgekookte krielaardappels af en kook ze in ruim water met zout nog 2 minuten door. Giet ze af en laat ze afkoelen terwijl u de vinaigrette maakt.

Stap 2
Doe de azijn, mosterd, zout, peper en olie in een jampotje of flesje en schud krachtig. Proef de vinaigrette en voeg naar smaak nog wat azijn of olie toe. Giet de vinaigrette over de lauwe aardappels en schep goed om. Proef en breng eventueel op smaak met zout en peper. Strooi alle gehakte kruiden over de aardappels en laat staan tot verder gebruik.

Stap 3
Droog de sla in de sla centrifuge en verdeel ze over 4 borden. Schep de aardappels nog eens om en verdeel deze over de borden. Leg op elk bord 3 asperges en verdeel de plakjes kalfsrollade erover. Maal over ieder bord nog een rijkelijke snuf peper en giet er een straaltje pure olijfolie over. Lekker met warm stokbrood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 3

Ingrediënten

250 g kalfsrollade, dun gesneden
12 groene asperges
1 kropsla
1 zakje krielaardappels (450 g)
2 el gehakte bieslook
2 el gehakte peterselie
2 el gehakte kervel
Voor de vinaigrette:

1 el dragonazijn
1 tl scherpe mosterd
mespunt zout en peper
3 el extra vergine olijfolie

Keukengerei

Kookpan Potje met deksel of flesje met dop Sla centrifuge