Maaltijdsalade

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Maaltijdsalade
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de wortel- en de steelaanzet van de knolselderij en snijd de knol in vier dikke plakken. Schil de plakken, rasp ze grof (keukenmachine of handrasp) of snijd ze in dunne reepjes. Zorg dat intussen in een flinke steelpan 1 liter water met het citroensap en wat zout borrelend aan de kook is gebracht. Het citroensap zorgt ervoor dat de knolselderij mooi blank blijft. Laat de selderijreepjes in 2-3 minuten gaar koken, giet ze af in een vergiet, spoel ze af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen, laat goed uitlekken en druk er met de hand het overtollige vocht uit. Doe de knolselderij in een grote kom.

Stap 2
Snijd de gepelde sinaasappels horizontaal in plakjes en de plakjes in stukjes. Vang daarbij het uitlopende sap op. Snijd de ham in reepjes. Schep de stukjes sinaasappel en de ham door de knolselderij. Roer de mayonaise, het opgevangen sinaasappelsap en de kerrie door elkaar en schep door de salade. Laat afgedekt 20 minuten rusten en schep voor het serveren nogmaals door. Lekker met knapperig brood.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

250 gram gekookte ham, iets dikker gesneden
1 middelgrote knolselderij
2 eetl. citroensap
zout
4 handsinaasappels
4 volle eetl. goede mayonaise
2 theel. kerrie

Keukengerei

Rasp Steelpan Vergiet Kom