Maaltijdsoep met rookworst

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui, groenteblokjes en tijm al roerbakkend circa 4 minuten zachtjes aan. Laat ondertussen de worsten 15 minuten wellen in water, dat net tegen de kook aan is. Voeg de witte bonen in tomatensaus en bouillon toe aan de groenten en breng de soep aan de kook. Voeg de pastaschelpjes of rijst toe en laat de soep dan nog 5 minuten zachtjes koken. Snijd ondertussen de worsten in plakjes en voeg ze toe aan de soep. Breng op smaak met zout en peper en maak de soep af met peterselie.

Bron: KmdK 08-2008

Ingrediënten

2 fijne rookworsten
2 el olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
1 winterpeen, geschild en in blokjes
2 stengels bleekselderij in blokjes
1 tl gedroogde tijm
1 blik witte bonen in tomatensaus (400 g)
1 liter runderbouillon van tablet of pot
100 g kleine pastaschelpjes of snelkookrijst
zout en versgemalen peper
4 el bladpeterselie, gehakt