Macaroni met drie soorten vleeswaren en saus met blauwe kaas

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200?C. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af in een vergiet, spoel af onder de koude kraan om het kookproces te stoppen en laat goed uitlekken. Snijd de beide soorten ham en de salami in kleine blokjes.

Stap 2
Maak intussen de kaassaus door de boter, de bloem en de melk in een steelpan te doen en op halfhoog vuur met een garde te roeren tot het een gladde gebonden saus is. Roer de verbrokkelde Gorgonzola of andere kaas door de saus tot de kaas bijna gesmolten is. Breng de saus desgewenst verder op smaak met wat zout en/of peper.

Stap 3
Schep de macaroni met de ham en de salami in een ovenschaal en schep goed door. Giet de kaassaus over de macaroni en bestrooi met de geraspte kaas. Zet de schaal circa 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas begint te kleuren. Lekker met een frisse salade met komkommer en tomaat.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 2

Ingrediënten

150 gram gekookte ham, in dikke plakken
150 gram rauwe ham, in dikke plakken
150 gram salami, in dikke plakken
300-400 gram macaroni (elleboogjes)
30 gram boter
30 gram bloem
1/4 lt melk
100 gram Gorgonzola of een andere blauwe kaas
zout en versgemalen peper
3 eetl. versgeraspte jongbelegen Goudse kaas

Keukengerei

Kookpan Vergiet Steelpan Ovenschaal