Macaroni met hamreepjes en doperwtjes

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Kinderkeuken
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook per eter een kopje macaroni in kokend water met wat zout zoals op het pak staat beschreven.
Zet de kookwekker en laat 5 minuten voor de macaroni gaar is een half kopje doperwtjes uit de diepvries meekoken. Giet de macaroni en de doperwtjes af in een vergiet, schud goed en doe terug in de pan. Snijd terwijl de pasta kookt een paar plakken gekookte ham per persoon in reepjes. Schep per persoon een paar lepels tomatensaus uit een pot met de ham en een flinke lepel geraspte kaas door de macaroni en smullen maar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 4

Ingrediënten

Macaroni
Zout
Doperwtjes
Gekookte ham
Tomatensaus uit een pot
Geraspte kaas

Keukengerei

Kookpan Vergiet