Macaroni met worst, prei en eieren

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1:
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, giet af en laat goed uitlekken. Laat de afgespoelde eieren in het kookwater van de macaroni 10 minuten meekoken, pel ze en hak ze grof. Snijd de worst zonder vel in blokjes. Snijd de schoongemaakte prei in de lengte doormidden en snijd de preihelften in smalle boogjes.
Stap 2:
Verhit de olie. Laat de blokjes worst en de prei omscheppend 5 minuten bakken. Doe de room, de tomatenpuree en de helft van de kaas in de pan, breng al roerend aan de kook en breng de saus op smaak met wat zout en peper en bind desgewenst bij met allesbinder of ma?zena. Schep de gehakte eieren door de saus. Doe de macaroni in een grote ingevette ovenschaal en schep de saus erdoor. Bestrooi met de resterende geraspte kaas en zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en begint te kleuren en de inhoud van de schaal goed heet is.

Bron: Koken met de Keurslager, 2001, jaargang 15, nr. 92

Ingrediënten

300 g macaroni
2 eieren
200 g cervelaatworst in plakken van 0,5 cm
1 steel prei
2 eetl. olie
1 dl slagroom of kookroom
2 eetl. tomatenpuree
100 g versgeraspte belegen Goudse kaas
zout en versgemalen peper
allesbinder of aangeroerde ma?zena

Keukengerei

Kookpan Vergiet Koekenpan Ovenschaal