Macaronisalade

  • 10 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar, giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken om te voorkomen dat de elleboogjes gaan plakken en laat goed uitlekken. Schud daarbij af en toe met het vergiet. Snijd de bleekselderij in boogjes en de wortel in blokjes en laat in water met wat zout ca. 5 minuten koken. Giet eveneens af en laat uitlekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes. Snijd de gepelde eieren in blokjes. Schep de macaroni, de bleekselderij, de wortel, de bosui en de eieren in een grote kom door elkaar.

Stap 2
Roer de mayonaise, de tomatenketchup en wat zout en peper door elkaar en schep de saus door de macaronisalade. Schep voor het serveren nogmaals goed om en breng zonodig verder op smaak. Serveer op kamertemperatuur.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 10

Ingrediënten

400 gram elleboogjesmacaroni
4 stelen bleekselderij
1 grote of 2 middelgrote wortelen
4 bosuitjes
3 hardgekookte eieren
200 gram mayonaise
4 eetl. tomatenketchup
zout en versgemalen peper

Keukengerei

Kookpan Vergiet Kom