Maiskip met groene asperges en dragonjus

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200?C.

Bak de kipfilets aan tot ze goudbruin, sappig en gaar zijn (ongeveer 8 minuten). Rol de filets in aluminiumfolie en laat ze rusten op een warme plek.

Breng de kippenfond in een pannetje aan de kook, laat deze rustig inkoken en voeg de dragon toe.

Zet een pan water op het vuur, kook de groene asperges beetgaar en giet ze af. Druppel er een beetje olijfolie over en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de kip in plakjes en leg deze op een verwarmd bord. Leg daar de groene asperges op en druppel de ingekookte jus met dragon er omheen.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

2 grote maiskipfilets
8 groene asperges, geschild
1 dl kippenfond
2 eetlepels dragonblaadjes