Mango Sake Trifle

  • 4 personen
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de cake in plakken en besmeer deze met de rode marmelade. Stapel ze op en snijd ze in blokken van 3 cm.

Snijd de mango ook in blokken van 3 cm.

Stapel nu in een glas of glazen hoge schaal eerst een laag cake met 1/3 van de sake, dan een laag mango, daarop een laag custard, dan weer een laag cake met 1/3 van de sake, dan weer mango, dan weer custard en ten slotte nog een laag cake met 1/3 van de sake.

Dek het geheel af met de slagroom en bestrooi de trifle met de frambozen.

Koel de trifle twee uur. Schep deze dan voorzichtig op koude borden in grote porties of serveer ze in het glas op tafel.

Serveer bij dit typisch Engelse kerstdessert eventueel wat roomijs.

Bron: Proef...nr. 8 2010

Ingrediënten

300 gram verse mango (of uit blik)
0,5 liter verse custardvla (of goede vanillevla)
1 roombotercake
100 g rode marmelade
2 dl sake
4 dl gezoete slagroom (stijfgeslagen)
enkele frambozen