Mangobavarois met kiwi

  • 6 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
  • Kerst
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Schil een van de mango?s, snijd het vruchtvlees van de pit en pureer het in de foodprocessor. Week de gelatineblaadjes een paar minuten in ruim koud water. Breng de mangopuree met het limoensap en de suiker in een steelpan aan de kook en roer er van het vuur af de uitgeknepen gelatine door. Laat de mangopuree afkoelen. Doe de yoghurt in een kom en roer er de mangopuree door. Klop de slagroom bijna stijf en spatel door de mangoyoghurt.

Stap 2
Spoel een ronde schaal met een inhoud van 1,5 liter om met koud water. Schep de bavarois in de schaal en zet die afgedekt een nacht in de koelkast om op te stijven.

Stap 3
Maak voor het serveren de rand van de pudding los met de punt van een mes, dompel de schaal circa 30 seconden in heet water en stort de pudding op een platte schaal. Schil de tweede mango en snijd het vruchtvlees in mooie parten van de pit. Snijd de geschilde kiwi?s in plakjes. Garneer de pudding met de mangoparten, de kiwi en slagroomrozetten.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 10

Ingrediënten

2 grote rijpe mango?s
4 blaadjes gelatine
sap van 2 limoentjes
100 g witte basterdsuiker
0,5 l volle yoghurt
1/4 l slagroom
3 kiwi?s
slagroom uit de spuitbus om te garneren

Keukengerei

Foodprocessor Steelpan Kom Elektrische mixer Spatel Ronde schaal van 1,5 L Platte schaal