Mangosaus

  • 0 personen
  • Zeer makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het vruchtvlees van de geschilde mango van de pit en snijd het in blokjes. Snipper de rode ui. Rasp de geschilde gemberwortel. Verhit de olie in een steelpan en laat de ui en de gemberwortel omscheppend fruiten tot de ui glazig is. Laat de kerrie kort meefruiten. Voeg de mangoblokjes en de bouillon toe, breng aan de kook en laat de saus afgedekt circa 15 minuten zachtjes koken.

Stap 2
Pureer de saus grof met de staafmixer of draai door een roerzeef met een grof rooster. Breng de saus op smaak met weinig zout en een paar druppels tabasco. Serveer de saus warm of koud. De koude saus kan in een schone en goed afgesloten pot circa 1 week in de koelkast worden bewaard. Lekker bij licht vlees en gevogelte.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

1 grote mango
1 rode ui
stukje verse gemberwortel (1-2 cm)
2 eetl. (olijf) olie
2-3 theel. kerrie
zout en tabasco
1 dl kippenbouillon (uit een pot of van tabletten)

Keukengerei

Steelpan Staafmixer of roerzeef