Marokkaanse bastilla

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de koekenpan en bak het gehakt rul, doe het over in een vergiet en laat het goed uitlekken. Verwarm de olie in dezelfde pan en fruit de bosui, knoflook en gember op zacht vuur lichtbruin. Voeg de noten en specerijen toe en laat nog even mee fruiten.
Vermeng het gehakt met de gebakken groenten en noten, zout, peper en de verse kruiden. Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Vet een lage taartvorm in met boter en bestuif met een beetje bloem. Leg twee vellen deeg in de vorm en bestrijk ze met gesmolten boter.
Leg dwars hierop weer twee vellen bestrijk deze ook met boter. Laat het deeg aan de zijkanten overhangen. Leg de vulling in de vorm en druk het voorzichtig aan. Vouw het overhangende deeg over de vulling, bestrijk deze randen met boter en leg hierop weer twee vellen. Bestrijk deze ook met boter en leg de twee laatste vellen er dwars op. Vouw de uiteinden onder de taart en bestrijk de bovenkant van de taart weer met boter. Bak de bastilla in circa 25 minuten mooi goudbruin en krokant. Bestuif de taart met een beetje kaneel en poedersuiker en serveer meteen.

Bron: Koken met de keurslager nr 2-2008

Ingrediënten

400 g lamsgehakt
2 el olijfolie
5 bosuitjes, in ringetjes
2 teentjes knoflook, gehakt
2 cm verse gember, geschild en gehakt
100 g cashewnoten, grof gehakt
1 tl kaneelpoeder
1 tl korianderpoeder
1 tl paprikapoeder
1 tl zout
versgemalen peper
bosje bladpeterselie, gehakt
bosje koriander, gehakt
100 g gesmolten boter
8-10 vellen filodeeg, ontdooid
poedersuiker

Keukengerei

Oven