Marokkaanse gehaktballetjes

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Marokkaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de grillpan. Meng het gehakt met ras el hanout en maak er balletjes van. Bestrijk de ballen aan alle kanten met wat olie en gril ze rondom in totaal vijf minuten. Snijd de tomaat in plakjes evenals de knoflook en laat dit even mee grillen. Strooi wat tijm over de balletjes. Snijd ondertussen het brood door en bestrijk dit met wat olie. Gril het brood even kort mee. Lekker met een aardappelsalade of bulgur met munt en komkommer.

Bron: Proef 1-2009

Ingrediënten

400 g rundergehakt (eventueel lamsgehakt)
1 eetlepel ras el hanout
1 eetlepel olie
4 takjes tijm, alleen de blaadjes
1 Turks brood
6 eetlepels olijfolie
2 vleestomaten, in dunne plakken
4 teentjes knoflook

Keukengerei

Grillpan