Marokkaanse kippenborst met couscous

  • 4 personen
  • Vrij moeilijk
  • Nagerecht
  • 20-30 minuten
  • Winter
Aan de slag

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor tot 180 graden.
Meng ondertussen in een kom het komijnpoeder,
korianderzaad, gemberpoeder
en kaneelpoeder en wrijf de kippenborsten
hiermee in.

Verwarm de olijfolie in een pan en bak
de kippenborsten ongeveer 3 minuten
per kant. Haal het vlees uit de pan en bak
in dezelfde
pan de ui en knoflook. Voeg
de couscous en bouillon toe en draai
het vuur uit. Laat de couscous afgedekt
5 minuten wellen, schep ?m dan los en
doe er de peterselie
en rozijnen bij.

Maak in een ovenschaal 4 bergjes
van de couscous en leg op elk bergje
een kippenborst. Besprenkel die met
het citroensap. Zet de schaal in de oven,
afgedekt
met aluminiumfolie.
Haal na
10 minuten de folie eraf en laat het
gerecht nog 10 minuten in de oven
staan, totdat de kip gaar is.

Ingrediënten

4 kippenborstenfilets
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderzaad
Halve theelepel gemberpoeder
Halve theelepel kaneelpoeder
Olijfolie
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
200 g couscous
400 ml kippenbouillon
3 eetlepels platte peterselie, fijngesneden
3 eetlepels rozijnen
2 eetlepels citroensap