Marokkaanse lamsbout op de barbecue

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Meng het vlees met de kruiden, knoflook en flink wat peper en laat het een uur marineren.

Steek de barbecue aan. Snijd de appel, zoete aardappel, perzik in grove stukken, de aardappel mag iets kleiner. Meng dit en de overige ingredi?nten met het vlees in een grote kom goed door elkaar.

Maak 8 grote vierkanten van aluminiumfolie. Leg 2 vellen over elkaar en leg er een kwart van de massa op. Vouw ze dicht als een enveloppe.

Leg de enveloppen op de barbecue en gaar ze in ongeveer 40 minuten. Keer de enveloppen daarbij regelmatig. Serveer eventueel met wat knoflooksaus (Keurslager) en gegrild brood.

Bron: Proef...nr. 5 2010

Ingrediënten

600 g lamspoelet van de bout
8 dadels (zo vers mogelijk)
1 perzik (niet te rijp)
1 appel
1 zoete aardappel
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels pijnboompitten
2 tot 3 eetlepels ras el hanout-kruiden (toko)
2 tenen knoflook (fijngesneden)

Keukengerei

Barbecue