Ma?sbrood en kruidenboter

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 220◦C. Vet een brood- of cakevorm van circa 20 cm in met een klontje boter. Laat de boter al roerend smelten en wat afkoelen. Klop het ei met de melk los. Vermeng het ma?smeel, bloem, bakpoeder, suiker en zout in een kom. Roer nu de vloeibare boter en het eimengsel erdoor tot een glad deeg. Schep het deeg in de vorm en bak in de oven in circa 30 minuten goudgeel.

Stap 2
Laat de roomboter op kamertemperatuur komen en roer het met de rest van de ingredi?nten zacht. Dit gaat het makkelijkst in een keukenmachine. Breng verder op smaak met citroensap en zout en schep de boter in een schaaltje. Laat afgedekt in de koelkast op smaak komen. Eet het ma?sbrood warm en laat de boter erop smelten.

Bron: Koken met de Keurslager nr 05-2007

Ingrediënten

25 g boter en een klontje voor invetten
1 ei
2,5 dl melk
125 g ma?smeel of polenta (reformzaak)
75 g bloem
1 el bakpoeder
1 el suiker
mespunt zout

Voor de kruidenboter:
100 g roomboter
mespunt zout
mespunt peper
mespunt paprikapoeder
1 teentje knoflook, geperst
1 tl tijm
1 tl peterselie
paar druppels citroensap

Keukengerei

cakevorm aluminiumfolie