Mascarponecreme met cantuccini en gemarineerde aardbeien

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Nagerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Mix de eidooiers met de suiker,
kaneel en de vanille-essence tot een
stevige
massa. Klop de mascarpone en
1 eetlepel cognac erdoorheen.

Verwijder van 100 gram aardbeien de
kroontjes. Prak de aardbeien fijn met de
poedersuiker en de resterende cognac.
Halveer de overige aardbeien, marineer
deze een half uur in de aardbeienpuree
en haal ze er vervolgens uit.

Verdeel de aardbeienpuree over vier
coupes, schep hier het mascarponemengsel
in en zet de coupes 30 minuten
in de koelkast.

Garneer het dessert voor het opdienen
met de gemarineerde aardbeitjes,
wat pistachenootjes en een cantuccinikoekje.
Zet een schaaltje
met wat extra cantuccini op tafel.

Ingrediënten

2 eidooiers
1 royale eetlepel suiker
200 g mascarpone
Halve theelepel kaneel
5 druppeltjes vanille-essence
2 eetlepels cognac
250 g aardbeien
1 eetlepel poedersuiker
1 pak cantuccini
25 g ongezouten pistachenootjes