Maxi pita met gegrilde pepersteak en eenvoudige mangochutney
- 4 personen
- Zeer makkelijk
- Hoofdgerecht
- 0-20 minuten
Stap 1
Doe alle ingredi?nten voor de chutney in de kom van de keukenmachine en maal tot een grove puree. Doe over in een schaaltje en zet dit afgedekt weg tot later gebruik.
Stap 2
Verwarm het brood in de oven of broodrooster. Verwarm de grillpan. Bestrijk de pepersteaks met een kwastje olie en bak ze in circa 2 minuten per kant medium gaar. Snijd de broodjes open en beleg ze met een knapperig blad sla, de pepersteak en een lepel chutney.
4 pepersteaks
4 grote pita broodjes of punten Turks brood
kwastje olie
4 bladeren ijsbergsla, gewassen en gedroogd
Voor de chutney:
1 niet rijpe mango, geschild en in stukjes
1 kleine zoet appel, geschild en in stukjes
1 el gehakte muntblaadjes
mespunt chilipoeder
1 tl bruine suiker
1 tl zout
100 ml koud water
Kom Keukenmachine Schaaltje Evt. broodrooster Grillpan