Mediterraan gemarineerde spiesjes van reepjes filet en paprika

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Internationaal
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de filetlapjes elk in 4 repen en sla deze een beetje platter. Was en droog de paprika’s en snijd ze elk in de lengte in 8 repen.

Stap 2
Leg op elke reep paprika een reep vlees en rijg ze gezamenlijk als een kronkelende slang op een spiesje. Maak 16 spiesjes op deze manier en bestrijk ze met een kwastje met olie.Leg ze met 8 tegelijk op de barbecue en grill ze circa 5 minuten per kant.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006

Ingrediënten

4 gemarineerde filetlapjes van circa 100 g
2 rode puntpaprika's
16 spiesjes
2 el olijfolie

Keukengerei

Barbecue