Meloensalade met zonnebloempitten

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Bijgerecht
  • 0-20 minuten
  • Barbecue
Aan de slag

Bereidingswijze

Snijd de meloen doormidden en schep met een lepel het zaad eruit. Maak er vervolgens parten van en maak ze los van de schil. Daarna in gelijke blokjes snijden.

Meng de munt, het limoenrasp en het sap door de meloen en laat de smaken intrekken.

Rooster de zonnebloem- en pompoenpitten in zeer weinig olie met wat zeezout en strooi over de meloen.

Verdeel de feta eroverheen en bestrooi dit met zwarte peper uit de molen.

Bron: Proef 4 2014

Ingrediënten

1 meloen (Piel de Sapo, Galia of Cantaloupe)
Half pakje muntblaadjes in reepjes gesneden
Rasp en sap van 1 limoen
3 eetlepels zonnebloempitten
3 eetlepels pompoenpitten
200 g feta, in blokjes