Met gehakt gevulde kwartels

  • 4 personen
  • Moeilijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
De sjalotten fijn snijden en aanfruiten in een pannetje. Het gehakt mengen met knoflook, beschuitkruim en cantharellen. De kwartels vullen met het gehaktmengsel, dichtvouwen en vastzetten met cocktailprikkers.

Stap 2
De kwartels aanbraden met olijfolie totdat ze lichtbruin zijn gekleurd. Daarna circa 15 minuten in een op 200?C voorverwarmde oven.

Stap 3
Voor het sausje: de sjalotjes fijn snijden en aanfruiten. Kalfsfond met room en enkele rozemarijnblaadjes inkoken tot circa de helft. Op smaak brengen met peper en zout. Zeef het sausje en houd dit au bain marie warm. Let op: dit sausje moet inkoken. Dit duurt zeker 45 minuten, dus maak het ruim van tevoren klaar.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

4 ontbeende kwartels
400 g kalfsgehakt
2 sjalotjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
beschuitkruim of paneermeel
125 g cantharellen
olijfolie
peper en zout
cocktailprikkers
Voor het sausje:

3 sjalotjes
4 dl kalfsfond (potje)
2,5 dl slagroom
rozemarijn

Keukengerei

Steelpan Kom Koekenpan Ovenschaal Zeef Au-bain-marie pan of kookpan en schaal

Vragen?