Mexicaans kalfsvlees

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd het kalfsvlees in repen. Bestrooi ze licht met chilipoeder of cayenne peper. Pel de uien en teentjes? knoflook en snipper ze. Verhit de olie en bak hierin het vlees lichtbruin. Voeg uien en knoflook toe en bak die 2 minuten mee. Giet de warme kippenbouillon erbij en stoof zachtjes met het deksel 40 minuten. Voeg zout naar smaak toe.

Stap 2
Breng de kookroom met de walnoten aan de kook, haal de pan van de warmtebron en laat 15 minuten staan. Pureer daarna het room-notenmengsel met de staafmixer of in een keukenmachine. Rooster de geschaafde amandelen in een hete koekenpan goudbruin.

Stap 3
Schep het kalfsvlees uit de pan en houd het warm. Zeef het kookvocht en voeg een deel daarvan bij het room-notenmengsel. Verwarm dit en laat het eventueel iets inkoken. Voeg het vlees en de peterselie bij de saus, warm goed door en serveer het gerecht bestrooid met de geroosterde amandelen. Lekker met rode bonen en rijst.

Bron: Koken met de Keurslager, 2004, jaargang 18, nr. 1

Ingrediënten

700 gram kalfslappen
chilipoeder of cayennepeper
2 uien
2 teentjes knoflook
2 eetl. zonenbloemolie
4 dl kippenbouillon (van tablet of uit pot)
3 dl kookroom
200 gram gepelde walnoten
2 eetl. geschaafde amandelen
2 eetl. gehakte peterselie (vers of diepvries)

Keukengerei

Braadpan Staafmixer of keukenmachine Koekenpan Zeef