Mexicaanse bonenschotel

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Spoel de bonen en mais af en laat ze uitlekken.

Snijd de kippendijen in stukjes en bestrooi ze met de tacokruiden.

Verhit de olie in een pan. Bak de kip om en om bruin en gaar. Bewaar de kip buiten de pan.

Fruit kort de knoflook, uien en paprika?s. Voeg de tomatenblokjes, mais en de bonen toe en verwarm alles goed. Voeg er op het laatst wat kaas aan toe.

Bron: Proef 1 2014

Ingrediënten

2 rode uien, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngesneden
1 rode paprika, in stukjes
1 groene paprika
400 g kippendijenvlees
30 g tacokruiden
2 tomaten, in blokjes
300 g kidneybonen (uit blik)
300 g zwarte bonen (uit blik)
150 g maiskorrels
Zonnebloemolie
200 g geraspte belegen kaas