Mexicaanse saucijsjes

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Mexicaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Bak de saucijsjes op de gebruikelijke manier in de braadboter in de koekenpan bruin en gaar of rooster ze op de barbecue. Neem ze uit de pan en houd ze warm.

Stap 2
Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken. Roer de azijn, de basterdsuiker, de chilisaus en de tomatenketchup in de pan waarin de worstjes zijn gebraden of in een grote steelpan door elkaar en roer de bonen erdoor. Laat goed doorwarmen en breng op smaak met wat zout en peper. Schep de bonen in een passende schaal en leg de worstjes erop. Bestrooi met de gefruite uitjes. Lekker met brood en een rauwkostsalade.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr 7

Ingrediënten

4 grote of 8 kleine saucijzen
40 gram braadboter (als ze in de pan worden gebakken)
2 blikjes rode bonen (red kidney) van elk 400 gram
2 eetl. azijn
2 eetl. bruine basterdsuiker
2 eetl. chilisaus
6 eetl. tomatenketcup
zout en versgemalen peper
2 eetl. gefruite uitjes uit een zakje

Keukengerei

Koekenpan Vergiet Schaal