Miehoen met gemarineerde biefreepjes

  • 2 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Roer de ingredi?nten voor de marinade door elkaar. Overgiet de miehoen in een kom met kokend water en behandel verder als op de verpakking staat aangegeven. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm dik. Snijd de bosuitjes in schuine ringetjes.

Stap 2
Bestrijk het vlees dun met olie. Verhit de wok of de koekenpan op hoog vuur en bak het vlees aan beide kanten bruin. Laat het iets afkoelen, snijd in reepjes en overgiet met de marinade.

Stap 3
Verhit de resterende olie in de wok en roerbak de broccoli 2 minuten. Giet een scheutje water in de pan, zet een deksel op de wok en laat de broccoli in een paar minuten gaar stomen.

Stap 4
Schep het vlees met de marinade door de broccoli. Voeg de uitgelekte miehoen toe en schep goed door. Bestrooi voor het serveren met de bosuitjes en de pinda’s.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

200 gram biefstuk
150 gram mihoen
3 eetl. olie
1 struikje broccoli
2 bosuitjes
2 eetl. grof gehakte pinda's
voor de marinade:
1 eetl. sojasaus
2 eetl. tomatenketchup
1 eetl. sesamolie
1 eetl. citroensap
2 theel. gembersiroop
1/2 theel. sambal

Keukengerei

Kom Wok of koekenpan