Mihoensaladebar

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Bijgerecht
  • 20-30 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Kook de mihoen volgens de beschrijving op de verpakking, spoel af met koud water en laat dit verder afkoelen en goed uitlekken.

Klop een dressing van de olie, sojasaus, limoensap, gembersiroop en sjalot en meng met de mihoen.

Breng water aan de kook, voeg de sugarsnaps toe en laat ze beetgaar worden in 3 minuten. Spoel af onder de koude kraan zodat ze knapperig en mooi van kleur blijven. Snijd vervolgens de sugarsnaps schuin doormidden.

Zet de mihoen op tafel met een schaaltje sugarsnaps, een schaaltje komkommer, paprika en sesamzaad en meng per persoon een portie.

Bron: Proef 4 2013

Ingrediënten

200 g mihoen
4 eetlepels lichte sojasaus
2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel sesamolie
4 eetlepels zonnebloemolie
1 sjalotje, fijngesneden
Sap van 2 limoenen
200 g sugarsnaps
1 komkommer zaadlijsten eruit, gesneden in dunne maantjes
1 rode paprika, gesneden in blokjes
2 eetlepels sesamzaad, geroosterd