Minestrone

  • 4 personen
  • Makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Italiaans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de ham en de salami in blokjes.
Snijd de geschrapte winterwortel en
de gewassen courgette in blokjes en
de prei in ringetjes. Snipper de knoflook.

Stap 2
Verhit de olie in de soeppan en laat
het spek omscheppend kort bakken.
Voeg de wortel, de courgette, de
prei en de knoflook toe en laat
omscheppend kort meebakken. Voeg
de tomaten en de bouillon toe en
breng aan de kook. Voeg de macaroni
toe en laat 5 minuten koken. Voeg de
boontjes toe en laat nog circa 5 minuten
koken tot de macaroni beetgaar is.
Roer de pesto door de soep en breng
verder op smaak met zout en peper.
Serveer de kaas er apart bij.

?

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 3

Ingrediënten

200 gram gekookte achterham,
in dikke plakken (ca. 0,5 cm)
200 gram salami, in dikke plakken
(ca 0,5 cm)
1 winterwortel
1 courgette
1 steel prei
1-2 teentjes knoflook
2-3 eetl. olijfolie
150 gr blokjes mager rookspek
1 blik gepelde tomaten
(400 gram)
1 lt vlees- of kippenbouillon,
uit een pot, van tabletten of
zelf getrokken
100 gram elleboogjesmacaroni
1 pot witte of bruine bonen
(400 gram)
2 eetl. pesto uit een potje
zout en versgemalen peper
versgeraspte Parmezaanse of
oude Goudse kaas

Keukengerei

Soeppan