Minischnitzels en salade met roergebakken groenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Feesten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Halveer de varkensschnitzels, de
kalkoenschnitzels en de platgeslagen
runderschnitzels. Haal de kalkoen-
schnitzeltjes door de bloem waar
wat zout?en peper door geroerd is.

Stap 2
Doe de rauwkost in een grote slakom.
Snijd de schoongemaakte paprika in
reepjes. Snijd de schoongeborstelde
champignons in plakjes. Snijd het
lichtgekleurde deel van de schoonge-
maakte prei in ringetjes.

Stap 3
Verwarm de oven voor op 100?C.
Verhit de braadboter in een koekenpan
en bak de varkensschnitzels in circa
3 minuten per kant gaar en goudbruin.
Leg ze op een voorverwarmde schaal en
houd ze warm in de oven. Bak daarna
de kalkoenschnitzels een paar minuten
per kant en tenslotte de runderschnitzeltjes.
Bestrooi de laatste met wat zout en peper.
Houd ze eveneens in de oven warm.

Stap 4
Verhit de olie in de wok of een grote
koekenpan en roerbak de paprika, de
champignons en de prei tot ze beet-
gaar en licht gekleurd zijn. Bestrooi met
wat zout en peper en bedruppel met de
azijn. Schep goed door.

Stap 5
Schep de warme groenten met wat
vocht op de rauwkost en schep
daarop de minischnitzels. Geef er
stokbrood, Turks brood of ciabatta bij.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 6

Ingrediënten

2 gepaneerde varkensschnitzels
2 kalkoenschnitzels
2 runderschnitzels
1 eetl. bloem
zout en versgemalen peper
40 gram braadboter
Voor de salade:
200 gram gemengde rauwkost
1 rode paprika
1 doosje champignons
1 steel prei
4 eetl. (olijf)olie
2 eetl. azijn (bij voorkeur
aceto balsamico)

Keukengerei

Slakom Koekenpan Schaal Wok of grote koekenpan