Minute steaks met gepofte aardappel

  • 4 personen
  • Hoofdgerecht
  • 20-30 minuten
  • Zomer
Aan de slag

Bereidingswijze

Pak de aardappeltjes in de folie en leg ze in een droog pannetje op het vuur van het gasstelletje.

Leg na 30 minuten de aardappeltjes naast de pan en bestrooi de steaks met peper en zout.

Bak ze in hete olijfolie even aan beide zijden en laat ze daarna kort rusten. Pak ondertussen de aardappeltjes uit en maak ze fijn.

Bestrooi ze met grof zout, wat peper en doe er een lik knoflookboter op. Serveer de steaks met de aardappel en wat aangemaakte salade.

Bron: Proef...nr. 5 2009

Ingrediënten

4 runder-minute steaks
8 aardappeltjes in de schil, gewassen
3 eetlepels olijfolie
4 eetlepels knofl ookboter
1 zak gewassen gemengde sla
4 eetlepels dressing (fl esje)
1 meter aluminiumfolie

Keukengerei

pan