Misokarbonade

  • 4 personen
  • Tussengerecht
  • 20-30 minuten
  • Nederlands
Aan de slag

Bereidingswijze

1.Verwarm de oven voor tot 160 graden. Meng de misopasta met de boter, honing en een eetlepel azijn. Wrijf hiermee de karbonades in en laat ze minimaal 2 uur marineren.

2.Meng de komkommer met de radijsjes en lente-ui en strooi er wat zout, peper en de rietsuiker overheen. Besprenkel het geheel met de resterende rijstazijn en zet het tot gebruik weg.

3.Bak de karbonades in een koekenpan op middelhoog vuur en zet ze vervolgens 10-15 minuten in de oven. Of grill ze in plaats hiervan 10-15 minuten uit het midden op de barbecue. Serveer het vlees met het radijs-komkommermengsel.

TIPS: Dit gerecht is ook lekker met stokbrood en satésaus.

Bron: Proef 2017

Ingrediënten

4 ribkarbonades
6 eetlepels misopasta
1 eetlepel honing
5 eetlepels rijstazijn
30 g zachte roomboter
1 komkommer, geschild en in reepjes
4 radijsjes, in plakjes
1 lente-ui, in ringetjes
1 eetlepel rietsuiker
Peper en zout