Stap 1
Week de gelatineblaadjes een paar minuten in ruim koud water. Los de gelatine op in een scheutje heet water (dat gaat het makkelijkst in de magnetron). Let op dat de gelatine niet kookt. Doe de vla in een kom en roer er de opgeloste gelatine door.
Stap 2
Smelt de in blokjes gebroken chocolade met de koffielikeur au bain-Marie of in 2 minuten 500 Watt in de magnetron. Spatel de chocolade door de mokkavla. Klop de slagroom stijf met de basterdsuiker en spatel eveneens door de mokkavla.
Stap 3
Schep de bavarois in de glazen schaal en zet die afgedekt in de koelkast. Garneer voor het serveren met slagroomrozetten en chocolaatjes.
ronde glazen schaal met een inhoud van circa 1 liter
2 blaadjes gelatine
4 dl mokkavla (uit een pak)
100 gram pure chocolade
1 portglas koffielikeur
2 dl slagroom
circa 3 eetl. bruine basterdsuiker
Voor de garnering:
desgewenst slagroom uit de spuitbus en kerstchocolaatjes en/of marsepeinen groene blaadjes
Kom Kookpan en schaal Spatel Electrische mixer Glazen schaal