Mosterdsoep met chorizo

  • 5 personen
  • Makkelijk
  • Voorgerecht
  • 0-20 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1?
Snijd de chorizo in blokjes, bak ze in de hete olie in de soeppan knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Stap 2
Fruit de gesnipperde ui in het achtergebleven vet glazig. Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook. Voeg de room en de mosterd toe en breng de soep regelmatig roerend aan de kook. Breng verder op smaak met zout en peper.

Stap 3
Snijd bosuitjes in ringetjes en roer ze met de blokjes chorizo door de soep.

Bron: Koken van Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 2

Ingrediënten

100 gram chorizo, in plakken van 1 cm dik
1 eetl. olie
1 ui
3/4 dl kippenbouillon, uit een pot of van tabletten
2 dl kookroom
2-3 eetl. mosterd
zout en versgemalen peper
2 bosuitjes

Keukengerei

Soeppan