Moussaka ovenschotel met aubergine en gehakt
- 4 personen
- Makkelijk
- Hoofdgerecht
- 20-30 minuten
- Grieks
Stap 1
Was en snijd de aubergine in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi ze aan beide kanten met zout en laat ze een kwartiertje op keukenpapier uitlekken. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.
Stap 2
Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in een ruime hoeveelheid olie tot ze lichtbruin zijn.
Stap 3
Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomaatplakjes en als laatste de rest van de aardappelplakjes. Verwarm de oven voor op 180?C. Verwarm de melk en bouillon samen in de magnetron.
Stap 4
Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoorheen tot het van de bodem loslaat. Giet nu beetje bij beetje de melk/bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook. Laat ca. 5 minuten
doorgaren op laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met zout en peper. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de feta erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.
400 g rundergehakt
2 grote aubergines
zout en peper
2 el. olijfolie
1 grote ui, gesnipperd
2 tl. gedroogde oregano
4 trostomaten
1 zak voorgekookte aardappelschijfjes
1/8 l. melk
1/8 l. rundvleesbouillon van tablet of pot
3 el. boter
3 el. bloem
150 gr feta
Koekenpan Kom Ovenschaal Pan met dikke bodem