Muiderslotje met ratatouille van zomergroenten en olijven

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd alle groenten in kleine blokjes van 1,5 cm. Verwarm drie eetlepels olie in een hapjespan en bak eerst de aubergineblokjes rondom bruin. Schep ze uit de pan, giet twee eetlepels olie in de pan en bak hierin de courgetteblokjes rondom lichtbruin en schep ze ook uit de pan.

Stap 2
Bak in de overgebleven olie de paprika en uien?blokjes zachtjes 2 minuten en voeg de knoflook en tijm toe. Voeg na een minuut de tomatenpuree toe en roerbak even mee. Voeg nu de tomatenblokjes en de andere groenteblokjes toe, bestrooi met zout en roer goed om. Laat de ratatouille zachtjes aan de kook komen en laat met het deksel op de pan 15 minuten stoven.

Stap 3
Verwarm 2 eetlepels boter in de koekenpan en bak de Muiderslotjes rondom in circa 2 minuten per kant gaar. Schep op het laatste moment de olijven en gehakte peterselie door de ratatouille en breng het gerecht verder op smaak met zout en vers?gemalen peper.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 8

Ingrediënten

4x Muiderslotje (link)
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 ui
4 ? 6 el olijfolie
2 tenen knoflook, in plakjes
2 takjes tijm
2 el tomatenpuree
1 blikje tomatenblokjes
zout
2 el boter
100 g zwarte olijven zonder pit
verse peterselie
versgemalen peper

Keukengerei

Hapjespan Koekenpan