Napolitaanse quiche met olijven, chorizo, basilicum en pijnboompitjes

  • 4 personen
  • Vrij makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • > 60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak een grote vierkante lap van het bladerdeeg (let op dat de randen goed hechten) prik het bladerdeeg overal in met een vork. Dit is om de lucht tussen de lagen in het deeg te laten ontsnappen.

Vet een vorm van 24 cm in en bekleed de vorm met het bladerdeeg.

Snijd de ham of het spek in kleine stukjes en bak deze bruin in een koekenpan.

Doe de eieren in een hoge kom en meng deze goed met een mixer tot een schuimige massa.

Snijd de chorizo in stukjes.

Voeg de kaas de chorizo en het olijvenmengsel toe met een beetje zout en peper.

Giet het mengsel in de vorm samen met de gesneden chorizo. Let erop dat de ingredienten gelijkmatig verdeeld worden.

Zet de quiche in de oven en laat deze in 40 minuten gaarbakken. Begin bij 180 ?C en zet de temperatuur na circa 20 minuten op 170 ?C. De bovenkant moet iets licht- bruin zijn en stevig aanvoelen.

Bron: Proef 3 2011

Ingrediënten

6 a 7plakjes bladerdeeg
4 grote eieren
2 dl melk of room
250 g geraspte Parmezaanse kaas
100 g gesneden chorizo
150 gram mengsel van gehakte zwarte olijven, pijnboompitjes en basilicum