Noedels met roergebakken Oosterse groenten

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 0-20 minuten
  • Oosters
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Was de paprika, boontjes en wortels en snijd ze in stukjes: de paprika in vieren, zaadlijst eruit, dan de kwarten in dunne reepjes snijden. De sperziebonen toppen en vervolgens doormidden snijden. De wortels schillen met dunschiller, doormidden en in reepjes snijden. En de taug? wassen en laten uitlekken.

Stap 2
Verwarm de boter in een koekenpan en braad de noedels rondom aan. Bak ze in circa 20 minuten gaar door ze op matig vuur regelmatig om te keren en voeg na 10 minuten een scheutje water toe zodat ze iets beter gaar worden.

Stap 3
Verwarm ondertussen in een wok de olie en begin met het roerbakken van de boontjes, circa een minuut. Dan achtereenvolgens de wortel en paprikareepjes, knoflook, de in reepjes gesneden paksoi (behalve de bladeren), peper, en gember nog een minuut. Giet de sojasaus erover en roer even goed om. Vlak voor het opdienen van het vlees kunnen de bladeren van de paksoi en taug? erbij. Deze hoeven alleen even omgeroerd te worden. Serveer de groenten met de noedels en eventueel nog extra pindasaus.

Bron: Koken met de Keurslager, 2006, jaargang 20, nr. 2

Ingrediënten

4 noedels (kant-en-klaar verkrijgbaar bij uw Keurslager)
1 rode paprika
250 g sperzieboontjes
3 wortels
100 g taug?
2 el vloeibare boter
2 el zonnebloemolie
2 tenen knoflook, fijngehakt
250 g shanghai paksoi
1/2 rode peper, fijngehakt
2 cm verse gemberwortel, geschild en geraspt
1 el Japanse sojasaus

Keukengerei

Dunschiller Koekenpan Wok