Noedelsalade met rosbief

  • 8 personen
  • Zeer makkelijk
  • Brunch
  • 30-60 minuten
  • Pasen
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Rol de plakjes rosbief losjes op tot mooie rolletjes, leg ze op een bord en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast. Week de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water. Giet af, laat uitlekken en snijd met twee messen in kleinere stukken. Doe de noedels in een grote kom. Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de pepers in smalle halve boogjes. Snipper de rode ui. Snijd de paprika zonder zaadlijsten en zaadjes in blokjes. Kook de doperwtjes in een paar minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken. Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd twee eetlepels groene ringetjes apart.

Stap 2
Roer voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de azijn, de gembersiroop, en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost. Klop met een kleine garde de beide soorten olie erdoor.

Stap 3
Schep alle ingredi?nten voor de salade, met uitzondering van de rosbief, door elkaar en schep de vinaigrette erdoor. Schep de salade in een lage brede schaal en leg de rosbiefrolletjes erop. Bestrooi met de achtergehouden groene bosui.

Bron: Koken met de Keurslager, 2003, jaargang 17, nr. 3

Ingrediënten

250 gram gesneden gebraden rosbief
300 gram dunne rijstnoedels
1-2 rode chilipepers
1 flinke rode ui
1 rode of gele paprika
200 gram doperwtjes (diepvries)
Voor de vinaigrette:
sap van 1 sinaasappel
1 eetl. azijn
1 eetl. gembersiroop
zout en versgemalen peper
5 eetl. arachideolie of andere plantaardige olie
1 eetl. sesamolie

Keukengerei

Kom Vergiet Kookpan Garde Schaal