Normandische varkenshaas

  • 4 personen
  • Zeer makkelijk
  • Hoofdgerecht
  • 30-60 minuten
  • Frans
Aan de slag

Bereidingswijze

Stap 1
Wrijf de haasjes goed in met wat zout en peper. Verhit de braadboter in een braadpan en braad het vlees rondom aan. Blus af met de cider, de wijn of het appelsap. Roer het halve bouillontablet door 1 dl heet water en giet eveneens in de pan. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat het vlees met het deksel op de pan 20 minuten stoven. Keer het in die tijd een keer om.

Stap 2
Boor intussen met een appelboor de klokhuizen uit de gewassen appels, snijd een plakje van de boven- en onderkant en snijd elke appel in? vier dikke plakken. Verhit de 30 gram boter in een koekenpan, bestrooi de appelplakken licht met suiker (dan kleuren ze mooier) en bak ze aan twee kanten mooi bruin. Hak de hazelnoten grof.

Stap 3
Leg het vlees op een schaal en houd het afgedekt warm. Roer de cr?me fra?che door de saus, breng met ma?zena of allesbinder op de gewenste dikte en proef of er nog zout en/of peper bij moet. Snijd de varkenshaasjes in plakken en verdeel ze over vier warme borden. Schep wat van de saus over het vlees en leg er de appelparten op of naast en bestrooi met de hazelnoten. Geef de rest van de saus apart. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen, rode- of zuurkool.

Bron: Koken met de Keurslager, 2002, jaargang 16, nr. 7

Ingrediënten

600 gram varkenshaas
zout en versgemalen peper
50 gram braadboter
1/4 lt cider, droge witte wijn of appelsap
1/2 kippenbouillontablet
1 bekertje cr?me fra?che (125 gram)
desgewenst aangeroerde ma?zena of allesbinder
Voor de appels:
2 stevige appels
30 gram boter
suiker
50 gram geroosterde hazelnoten

Keukengerei

Braadpan Appelboor Koekenpan Schaal