Nostalgische groentensoep

  • 4 personen
  • Voorgerecht
  • 30-60 minuten
Aan de slag

Bereidingswijze

Maak de groentes schoon en snijd ze in grove stukken. Bak de groentes dan
licht bruin samen met een fijngesneden knoflookteentje. Het mag gaan kleuren
maar niet verbranden. Blus de groentes nu af met de kippenbouillon en de room
en laat de groentes lang zaam gaar koken. Dat kan een half uur duren. Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer en zeef de soep door een bolzeef. Bindt de soep eventueel nog iets met koude boter en wat room en breng de soep verder op smaak met peper en zout Snijd de kwartelfilets in reepjes. Marineer ze met wat zout en peper en wat fijngesneden knoflook en verdeel ze over vier loempiavellen. Pak netjes in en besmeer de pakketjes met wat ei. Maak de soep warm maar laat hem niet meer koken, frituur de kwartelpakketjes twee minuten in de frituur op 180 ?C krokant en breng ze op smaak met peper en zout. Serveer de soep met vers geraspte Parmezaan en de mooie olijfolie als op de foto
en serveer het kwartelpakketje er naast.

Ingrediënten

2 kwartelfilets (eventueel vervangen door kipfilet)
500 g groentes van vroeger (pastinaak, peterseliewortel, knolselderij, schorseneren, etc.)
2 teentjes knoflook
100 g boter
1 liter kippenbouillon
2 dl slagroom
4 loempiavellen
1 ei
4 eetlepels extra vergine olijfolie
4 eetlepels Parmezaanse kaas